Moderne camera voor smartphones in ontwikkeling - Telefoon aanbiedingen

Categorie:
Blogartikel

Er is een nieuw soort camera ontwikkeld voor smartphones door Toshiba. Het bijzondere van deze nieuwe ontwikkeling is namelijk dat foto’s die zijn genomen in een later stadium nog kunnen worden aangepast op het gebied van scherpte. Dit is een vrij bijzonder concept en is natuurlijk ook ontzettend handig, want je zal altijd zien dat net die ene foto waar je zo leuk op staat een beetje wazig is. Dat probleem heb je dus niet als je binnenkort een smartphone koopt die voorzien is van een camera van Toshiba. De reden waarom het mogelijk is om na afloop nog aanpassingen te doen op het gebied van scherpte is omdat de camera de diepte en het beeld gelijktijdig kan fotograferen.

Wat kan de camera betekenen voor je smartphone?

toshiba smartphone cameraDe camera van Toshiba is totaal van 2 sensoren voorzien. Elk van deze sensoren kan een beeld fotograferen van 5 megapixels. Vervolgens zullen de beelden samen worden gevoegd tot 1 beeld, waarna de foto uiteindelijk 13 megapixels zal gaan worden. Doordat de camera dus ook diepte fotografeert is het mogelijk om niet alleen aanpassingen te doen in scherpte, maar zelfs kun je zaken die je niet thuis vindt horen op de foto verwijderen.

Het idee is dus schitterend, maar voordat we als consument deze camera in gebruik kunnen gaan nemen zal hier hoogstwaarschijnlijk toch wel een jaar overheen gaan, aangezien deze pas zo rond midden 2014 getest zal gaan worden. Het is in elk geval een mooi vooruitzicht.