Mobiele telefoon leasen - Telefoon aanbiedingen

Categorie:
Blogartikel

Tegenwoordig is het voor jou als consument mogelijk om een mobiele telefoon te gaan leasen. Dit kan dus gewoon als particulier en je hoeft hiervoor geen bedrijf of iets dergelijks te hebben. Als het principe van leasen nog niet helemaal bekend voor je is, dan zullen we dat hieronder even toelichten. Ken je het principe van leasen al wel, bijvoorbeeld van het leasen van een auto, dan raden we je toch even aan door te lezen, want hieronder zul je ook vinden waar je dan voor het leasen van een mobiele telefoon precies terecht kunt.

Wat is leasen?

Leasen wilt zeggen dat je iets eigenlijk in bruikleen hebt. Je betaalt er dus wel voor, maar het is niet van jou. Lease je een mobiele telefoon, dan blijft deze eigendom van de provider bij wie je deze leaset. Het zijn namelijk providers die deze dienst aanbieden en je kunt er dan ook direct via een van de hieronder genoemde providers gebruik van gaan maken. Het handige van leasen is dat er altijd wat voor je geregeld zal worden op het moment van schade aan je mobiele telefoon. Een vervangend toestel is vaak al binnen een dag in je bezit. Het nadeel is dat er met telefoon lease nu niet echt goede aanbiedingen zijn en dat het ook eigenlijk niet (veel) goedkoper is dan wanneer je gewoon voor een abonnement kiest zoals dat je wel bekend is. Het leasen van een gsm is met vrijwel alle telefoon merken te doen.

Welke providers leveren deze dienst?

Er zijn op dit moment maar 2 providers die deze dienst leveren. Het waren er eerst 3, maar Telfort is hier inmiddels al mee gestopt. De overgebleven providers zijn Hi en KPN. Het aanbod van beiden lijkt op elkaar, maar zoals gezegd zul je in kosten nou niet echt grote verschillen gaan kunnen waarnemen in verhouding met normale mobiele telefoon abonnementen. Als aanbieding wordt wel eens korting gegeven, maar deze is naar ons idee niet noemenswaardig. Bij dit soort aanbiedingen voor een mobiele telefoon die geleaset kan worden kijk je dus het beste ook nog even verder.